Over ons

Enigma Distribution Benelux B.V. is opgericht in 2011 en is voortgekomen uit het vroegere PS-Games (opgericht in 1994) en Bergsala Enigma Benelux. Sinds 2016 zijn wij onderdeel van Asmodee. Als erkend distributeur van onder andere Engels- en Nederlandstalige spellen brengt Enigma Distribution de meest uiteenlopende soorten spellen op de Nederlands en Belgische markt. Wij zijn met name gespecialiseerd in ruilkaartspellen (Trading Card Games) en verzamelartikelen. Bekende merken die door ons vertegenwoordigd worden zijn o.a.: Pokémon, Yu-Gi-Oh!, Magic: The Gathering en Panini, bekend van haar voetbalplaatjes.

 

Als distributeur nemen wij de verantwoordelijkheid om onze producten zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Naast Nederlandse spellen bieden wij een zeer uitgebreide Engelstalige collectie, waardoor vele Engelstalige titels voor de bordspelliefhebber verkrijgbaar worden in Nederland. Inmiddels voeren wij meer dan 4.000 verschillende artikelen, en breiden nog steeds uit. We zijn voortdurend op zoek naar onderscheidende producten in de vorm van puzzels, reisspellen, speelgoed en natuurlijk bord- en kaartspellen. Deze komen veelal in een coproductie tot stand met de uitgever, waardoor je soms niet direct in de gaten hebt dat je een spel van ons in de kast hebt staan.

 

Naast onze distributie tak vervullen wij ook een rol als uitgever van bord- en kaartspellen. Onder onze eigen merknaam Enigma brengen wij kleine leuke kaartspellen voor jong en oud uit. Ieder jaar worden hier weer nieuwe en soms verrassende titels aan toegevoegd.