Vloerverwarming is een must have geworden in de meeste huishoudens en bedrijven. Als je huis of bedrijfspand goed is geïsoleerd heb je een duurzame oplossing voor het verwarmen je pand. Wie wilt dat nou niet!

Waarom vloerisolatie van schuimbeton extra belangrijk is

Vloerverwarming wordt met een reden steeds vaker gebruikt. Een warme vloer is heerlijk en heeft immers  voor een goed wooncomfort gezorgt en bovendien kan je er energie mee besparen. Dat is soms niet waar. Als er onvoldoende isolatie onder de vloer aanwezig is kunnen de energiekosten nadelig uitvallen, zie daarom  dit artikel. Daarom is vloerisolatie onder vloerverwatming belangrijk bij vloer verwarming. Iedere verdubbeling van de warmteweerstand (R-waarde) betekent een halvering van het warmteverlies naar beneden.

De nadelen van vloerverwarming

Vloerverwarming is in veel opzichten een goede manier om jouw huis te verwarmen. Er zit alleen wel een addertje onder het gras. Vloerverwarming verwarmt namelijk niet alleen de vloer, maar ook de kruipruimte, de bodem en de fundering. In sommige gevallen stook je zelfs meer om de kruipruimte op te warmen dan jouw huiskamer. Dit is te zien op het warmtebeelden . De bodem van de kruipruimte onder de vloerverwarming is 23 graden, dit is warmer dan de kamertemperatuur. Daarnaast is soms aan de buitenkant van een huis te zien of er vloerverwarming is toegepast. De funderingsmuren en zelfs de stoep zijn dan relatief warm, zoals te zien is op het warmtebeeld hieronder. Wanneer het een keer sneeuwt zie je ook dat de sneeuw daar snel gedooid is. Dit is helaas allemaal verloren warmte en energie, die door goede isolatie makkelijk te beperken is door de kruipruimte te isoleren met schuimbeton.