Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer die je huis er chique en stijlvol uit laat zien, kun je visgraat laminaat overwegen. Dit type vloer heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen, en niet voor niets – het kan een vleugje elegantie aan elke ruimte toevoegen. Maar voordat je visgraat laminaat gaat kopen, moet je wel het een en ander weten. In deze blogpost bespreken we de voor- en nadelen van deze populaire vloer optie, en hoe je kunt bepalen of het de juiste keuze is voor jouw interieur. Lees dus snel verder om alles te weten te komen over visgraat laminaat!

Een korte geschiedenis van visgraat laminaat

Hoewel dit type vloerbedekking pas de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen, heeft het eigenlijk al een lange geschiedenis. Het visgraatpatroon werd voor het eerst gebruikt in de 16e eeuw, en het werd al snel populair om zijn unieke uitstraling. Dit patroon werd vaak gebruikt in dure huizen en bedrijven, omdat het een vleugje luxe aan elke ruimte toevoegde 

Visgraat laminaat werd echter pas in de 20e eeuw op grote schaal beschikbaar. In de begindagen van laminaatvloeren was dit patroon moeilijk na te maken, zodat het meestal voorbehouden was aan mensen die zich op maat gemaakte vloeren konden veroorloven. Gelukkig heeft de technologische vooruitgang visgraat laminaat toegankelijker (en betaalbaarder) gemaakt dan ooit tevoren.

De voordelen van visgraat laminaat

Visgraat laminaat heeft een aantal voordelen die het een populaire keuze maken voor huiseigenaren. 

 • Ten eerste is het zeer stijlvol en voegt het een vleugje luxe toe aan elke kamer. 
 • Ten tweede is het gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. 
 • Ten derde is het duurzaam en gaat het lang mee – met de juiste verzorging kunnen visgraat laminaat vloeren tientallen jaren meegaan. 
 • Ten slotte is dit type vloer relatief eenvoudig te installeren, zodat je geld kunt besparen op professionele installatiekosten.

De nadelen van visgraat laminaat

Natuurlijk is geen enkele vloer perfect, en visgraat laminaat heeft een paar nadelen waar je op moet letten voordat je het koopt. 

 • Ten eerste kan het duurder zijn dan andere soorten vloeren (zoals vinyl of tapijt). 
 • Ten tweede, het patroon kan niet naar ieders smaak zijn 
 • Ten derde kan het moeilijk zijn visgraat laminaat te vinden in sommige gebieden 
 • Ten slotte kan dit type vloer speciale zorg en reinigingsmethoden vereisen om schade te voorkomen.

Hoe weet je of visgraat laminaat geschikt is voor jou

Als je nog niet zeker weet of visgraat laminaat de juiste keuze is voor jouw huis, kunt je een paar dingen doen 

 • Bekijk eerst enkele foto’s van kamers met dit type vloer. Als het je bevalt, dan is visgraat laminaat misschien een goede optie voor jou 
 • Denk aan je budget – zoals we al eerder zeiden, visgraat laminaat kan duurder dan andere soorten vloeren, dus je moet ervoor zorgen dat je het je kunt veroorloven 
 • Denk aan je levensstijl – als je kinderen of huisdieren hebt, is visgraat laminaat misschien niet de beste keuze voor je omdat het moeilijk schoon te houden kan zijn.

We hopen dat deze blogpost je geholpen heeft meer te weten te komen over visgraat laminaat. Als je nog twijfelt, raden we je aan met een professionele vloerlegger te praten die je kan helpen het juiste type vloer voor jouw huis te kiezen. Bedankt voor het lezen!