Eens in de zoveel tijd heeft je huis een grote schoonmaak nodig. Voor je kunststof kozijnen, deuren of schuifpui is dit niet anders. Kunststofproducten, zoals de reeds genoemde, zijn over het algemeen niet heel vatbaar voor vuil en hoeven dus niet extreem vaak te worden schoongemaakt. Echter is het wel aan te raden om deze twee tot drie keer per jaar goed schoon te maken. Lees nu verder! 

Waarom kunststof kozijnen en deuren schoonmaken? 

Ondanks dat de kunststofproducten niet erg vatbaar zijn voor vuil, kan langdurig aanwezig vuil schade opleveren aan de kunststof. Dit komt doordat het vuil steeds minder goed kan worden verwijderd en de kozijnen, deuren of schuifpui een minder frisse kleur krijgen. Dit ziet er gewoon niet fris uit en is daarnaast ook niet bevorderlijk voor je binnenklimaat. Door de kunststofproducten twee á drie keer per jaar goed af te nemen en schoon te maken voorkom je dit. 

Hoe maak je kunststof kozijnen, deuren en schuifpuien schoon? 

Kunststof schuifpui, deuren of kozijnen schoonmaken is niet erg moeilijk en vergt ook niet bijzondere materialen. Je kunt de kunststof eerst gewoon afnemen met een (vochtig) doekje. Het glas kun je gewoon schoonmaken met glassex of een ander goed schoonmaakmiddel voor glas. Het is belangrijk om te weten dat je kunststof niet moet schoonmaken met agressieve en chemische schoonmaakmiddelen zoals chloor, ammoniak of spiritus. Dit kan de kunststof aanpassen. Je kunt natuurlijk wel gewoon niet agressieve en chemische schoonmaakmiddelen gebruiken. 

Tot slot 

Kunststof deuren, kozijnen en schuifpuien vergen dus weinig onderhoud, dit is echter slechts één van de voordelen van kunststof. Kunststof is namelijk ook nog eens slijtvast, heeft een hoge isolerende waarde, zijn vochtbestendig, verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en afwerkingen en zijn voordelig geprijsd. Of je nou een schuifpui, deur of kozijn wilt. Overweeg kunststof! (Als je dit nog niet hebt).