Zelf een wellness tuin aanleggen 

Droom jij over een eigen wellness tuin bij je woning? Mogelijk is de realisatie hiervan dichterbij dan je op dit moment denkt. In een paar relatief simpele stappen kun je de tuin van luxe, comfort en ontspanning voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een opblaasbare jacuzzi. Deze jacuzzi’s zijn al voor een paar honderd euro verkrijgbaar en passen qua formaat ook in de tuin van een tussenwoning. Mocht je budget ruimer zijn, dan kan ook een vaste spa het overwegen waard zijn. Een vaste spa is steviger, gaat langer mee en biedt vaak meer jets. Voor een vaste jacuzzi betaal je over het algemeen een paar duizend euro bij instapmodellen. Er zijn nog meer opties om van je tuin een eigen wellness te maken. 

Combineer een jacuzzi met een sauna 

Wanneer de ruimte en het budget het toelaten, kun je de jacuzzi in de tuin combineren met een sauna. Kies je voor een traditionele Finse sauna, of geef je de voorkeur aan een infraroodsauna? Het voordeel van die laatste soort zit in het feit, dat de luchtvochtigheid minder hoog ligt. Daarbij is de sauna sneller gereed voor gebruik van een Fins model. Een derde element wat bij de keuze voor een sauna niet mag ontbreken in de wellness tuin: een buitendouche. De douche biedt je de kans af te koelen als je uit de sauna komt, of je af te spoelen voordat je in de jacuzzi stapt. Ook op hete zomerdagen is het prettig om even af te kunnen koelen onder de douche. 

Palm- en olijfbomen met witte borders 

Een wellness tuin is meer dan een mix van jacuzzi’s, sauna’s, buitendouches en bijvoorbeeld zwembaden. Zorg dat ook het groen op een leuke manier in de inrichting van de tuin verwerkt zit. Kies bijvoorbeeld voor witte bloembakken en borders, waarin je vervolgens diverse soorten siergrassen, een kleine palmboom en bijvoorbeeld een olijfboom plaatst. Het doet je direct denken aan de Mediterrane vakantielanden, of een Griekse stijl.