Een airco is perfect voor een warme zomerdag. Een mobiele airco is het hulpmiddel voor het koelen van een kamer of ruimte zodat er geen installatie of verbouwingswerkzaamheden nodig is. In deze blog kunt u lezen over de voordelen van een mobiele airco. Zodat je hierop kan letten tijdens het kiezen van de beste airco die bij jouw behoefte past.  

Profijt van een mobiele airco 

Bij een mobiele airco komen vele verschillende voordelen tegen. Ten opzichte van andere type airconditioners. Enkele voordelen van de mobiele airco zijn: 

  • Eenvoudig te installeren: Omdat een mobiele airco niet permanent geïnstalleerd hoeft te worden, hoeven er geen hulpmiddelen of speciale apparatuur aan te pas te komen. Het enige wat je hoeft te doen is de slang van de airco uit het raam of de deur te hangen zodat de warme lucht eruit kan. Dit is ook een reden waarom de airco zo mobiel is. 
  • De draagbaarheid: Doordat de mobiele airco zo draagbaar is kan hij gemakkelijk verplaatst worden. Dit maakt het eenvoudig om hem van de ene kamer naar de andere kamer te verplaatsen. Dit is ook een voordeel voor mensen die in een huurwoning zitten en geen permanente installatie willen. 
  • Erg efficiënt: Ondanks dat airco’s niet zo efficiënt zijn als de centrale airconditioners, zijn ze nog steeds erg in staat om een ruimte effectief en snel te koelen. Ze kunnen ook jouw energierekeningen verlagen.  
  • Waar moet je om denken bij het kiezen van jouw airco 
  • Er zijn diverse factoren waar je aan moet denken bij het kiezen van je airco. Denk bijvoorbeeld aan: 
  • Energie-efficiëntie: Het is handig om op te letten op het energieverbruik van de airco, en kies een airco met een hoge SEER. Dit staat voor Seasonal Energy Efficiency Ratio. SEER betekent dat de mobiele airco efficiënter is en minder energie verbruikt.  
  • Geluidsniveau: wanneer u bijvoorbeeld van plan bent om jouw airco ’s nachts te gebruiken is het erg prettig om het geluidsniveau in de gaten te houden. Zorg dat je kiest voor een laag geluidsniveau, zodat je niet te veel wordt gestoord.  
  • Onderhoud: zorg ervoor dat u een mobiele airco uitkiest die je erg gemakkelijk te onderhouden is en waar vervangbare filters beschikbaar voor zijn.  
  • BTU: bij het kiezen van jouw eigen mobiele airco is het goed om te beslissen wat voor soort airco jij zou willen. Er zijn allerlei soorten welke verschillende ruimtes kan verkoelen. Bijvoorbeeld een mobiele airco 12000 BTU kan een kamer van ongeveer 40m2 verkoelen. Door goed onderzoek te doen van tevoren kun je precies achter komen wat de perfecte mobiele airco is voor jou.   
  • Een mobiele airco en een handige en verplaatsbare optie voor het koelen van een ruimte of kamer zonder dat er een installatie voor nodig is.