2021 is goed begonnen voor mensen met Bitcoin in hun bezit. De koerswaarde steeg namelijk boven de 25.000 dollar per Bitcoin uit. Maar hoe komt het dat de Bitcoin koers ineens zo stijgt? Lees verder en ontdek! 

Bitcoin heeft meer gebruikers 

Bitcoin is een stuk bekender dan dat het was. De munt wordt door steeds meer grote partijen serieus genomen en er wordt ook meer geïnvesteerd in de munt. Wanneer er veel wordt geïnvesteerd, wordt de koerswaarde ook hoger. Zo zijn er berichten dat partijen als Paypal en Square Capital Bitcoin kopen als onderpand voor de financiële transacties voor hun klanten. Door dit soort berichten stijgt de prijs van de digitale munt. 

Bitcoin heeft de wind in de rug 

Er zijn dus steeds meer mensen die geloven dat Bitcoin meer waard wordt. Net zoals bij elk ander beleggingsobject geldt de regel dat hoe meer mensen geloven dat de waarde van een object een bepaalde richting op gaat, hoe groter de kans is dat dit gebeurt. Daarnaast is het ook nog zo dat hoe meer de koerswaarde stijgt, hoe meer aanhangers zich hierbij aansluiten. Dit is tevens een factor die invloed heeft op de prijsstijging. 

Bitcoin is het nieuwe goud 

Goud wordt gezien als een betrouwbaar beleggingsobject. Nu sterke munteenheden zoals de dollar dalen zou de goudkoers eigenlijk moeten stijgen, echter is dit momenteel niet het geval. Dit is een andere reden dat er veel in Bitcoin wordt geïnvesteerd, investeerders zijn opzoek naar een ander beleggingsobject. Ook hierbij geldt dat hoe meer de Bitcoin in trek is, hoe meer de koerswaarde stijgt. Zeker omdat er voor Bitcoin een maximaal aantal is bepaald dat er mag worden gemined.  

Investeren in Bitcoin? 

Wil jij nu ook profiteren van de koersstijging en investeren in Bitcoin? Lees je dan goed in. Het is belangrijk om de koerswaarde goed te bekijken en onderbouwt te voorspellen wat er met de koers gaat gebeuren.